Kibadachi Street Pozitúra

 2011.09.28. 11:07

Eddig sokat beszéltünk a fajokról, nem csoda, hiszen rengeteg van. Ezért sajnos sok téma várat még magára, amiről beszélnünk illene, sőt, kell! Ezen témák egyike a szülőpozíciók. A helyes szülőpozíció megválasztása elengedhetetlenül fontos, főleg ha a szülő nem az otthon biztonságában készül teremteni! Engedjék meg nekem, hogy ismertessem az egyik legextrémebb szülőpozíciót, a Kibadachi Street pozitúrát! A pozíció feltalálója pár éve fejlesztette tökéletesre a technikát, ami megoldást jelent az eddigi veszélyes, akár sérülést okozó technikákkal szemben egy biztonságos szülésre akár az utcán is sárrészegen. A technika egyesíti az ősi karate technikáit a zseni leleményességével. Hogyan is végezzük helyesen a technikát? Első lépésben keressük egy félreeső biztonságos helyet, ami legyen egy épület hátulja, vagy esetleg egy kőfal. Fontos, hogy ha hánynunk kell, akkor még a szülés és a pozíció felvétele előtt tegyük meg, mert az később gondokat okozhat. Második lépésben álljunk háttal a falnak és toljuk le nadrágunkat, boxeralsónkat. Ezután menjünk le kibadachiba, ami egy alap állás a karatéban. A helyes kibadachi állást ezen ábrán láthatjátok: http://vckarate.com/files/Basic_info/stances/Kiba-dachi.jpg . Fontos, hogy közben hátunkkal megtámasszuk a falat, ezzel egyszerre vesszük le a súlyt lábainkról és helyet teremtünk ahhoz, hogy le ne szüljük letolt nadrágunkat! Ha helyesen felvettük a pozíciót, akkor egy kényelmes, fáradságmentes pózba kerültünk. Ekkor kezdjük meg a szülést, melyet garantálok, hogy büszke, elégedett mosollyal fogunk nyugtázni. A szülő ilyenkor úgy érzi, újra a természet körforgásának részese. Természet anya újra karjaiban tartja, mint annak idején mikor a sztyeppén törzsközösségekben kergettük a gazellákat, miután ősi kurjongatások közepette küzdöttünk meg az áhított nőstényért. Az érzést tovább erősíti, hogy a pozíció használatára általában céges bulik utáni hajnali hazamenetelkor alkoholmámoros állapotban kerül sor, ami segíti előhozni ősi, gyermeki tudatalattink legbelső vágyait, hogy "gyermekünk" részese legyen modern Chi-ként a nagyvárosi körforgásnak: kutyaszar, gyep és közterület fenntartók végtelen harcának.

Címkék: utca street karate póz pozitúra kibadachi

A bejegyzés trackback címe:

https://szarenciklopedia.blog.hu/api/trackback/id/tr383262222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cerkás 2013.01.09. 21:26:26

Meg kell jegyeznem, hogy ez a poszt a kezdő pozíciót mutatja be. Advanced szinten nincsen szükség támaszfalra, így szabadabban választható meg a szaróhely.
A Kibadachi felvétele után két könyökünkkel támaszkodjunk a térdeken, miközben jobb kézzel a két láb között hátranyulva ragadjuk meg a nadrág HÁTSÓ korcát (nagyanyám kifejezése), magyarul: a nadrág tetejének hátsó részét, és húzzuk előre. Így a nadrág nem lesz a leeső szar útjában, ami különösen alkoholista fos esetén fontos. Miután megvagyunk, a törlést legegyszerűb a pólóval intézni.
Így szabadultam meg egy női hajlakk méretével vetekedő szartól a Bp. Hidász utca és Pasaréti út kereszteződésében levő szelektív konténerek fedezékében.
süti beállítások módosítása